Kako se nečesa odvaditi na kar si navajen?

Avtomobili so kar drag šport, se strinjamo vsi a? Pri avtu kar hitro kaj preneha delovati in je treba menjati, deli pa tudi niso ravno poceni, seveda odvisno kakšen avto imaš, za določene avtomobile so deli kar dragi za druge cenejši odvisno od modela to tako ali tako. Ampak včasih, ko pri avtu nekaj neha delat, oz. veš, da nekaj ni ok in ga pelješ k mehaniku, in veš tisti občutek, ko te je cel čas strah kaj vse boo rekel, da ne dela in ko te je še bolj strah kakšno ceno bo rekel? Tega je mene vedno bilo strah in vedno me bo. Vem moj prejšnji avto, ki sem ga imela, vedno ko sem ga peljala je bil znesek 300 – 600 eur, pa ni bil nek prestižen avto, navaden avtomobilček, ampak tako drago vse skupaj, pa še vedno je nekaj bilo »hin« pri njemu in eh, škoda besed.

Za tisti avto sem dajala vso mojo plačo pa vedno je bilo nekaj kar ni delalo, zato sem prav vesela, da sem se ga losala in imam sedaj enega, ki hvalabogu ni toliko na popravilu, vsaj do zdaj lepo dela in upam, da bo tako še naprej, saj veste, ne smeš prehitro hvalit stvari, ker potem začne takoj vse »crkovati« po domače rečeno. Edino kar me na tem mojem novem avtku moti so park senzorji, to pa ker ima samo zadnje. Na vsakem avtu sem imela sprednje in zadnje in ko se to enkrat navadiš si navajen da te opozarja skoz in ne rabiš biti tako zelo previden kot pa moreš biti sedaj, ko pa spredaj ni senzorjev. Saj ne rečem, saj se navadiš, ampak vseeno nisi tako sproščen in skoz gledaš, da ja ne boš kaj butnil.

Res je, da bi lahko kupila avto, ki ima spredaj in zadaj senzorje, ampak ta mi je bil všeč, imel je vse ostale stvari katere sem hotela in pač določenim stvarem se moraš zato tudi odpovedati, da imaš druge stvari katere želiš. Drugače pa ja, s tem mojim sedanjim avtom sem zadovoljna pa četudi spredaj nima senzorjev. Biti moramo zadovoljni s tem kar imamo, kajne?