Toplotna črpalka za sanitarno vodo bo prekinila strošek, ki velja drugega največjega v proračunu večine gospodinjstev.

Segrevanje vode je namreč zelo velik strošek, že več let pa poznamo za to tudi rešitev. Imenuje se toplotna črpalka za sanitarno vodo, ki predstavlja najbolj ekonomično rešitev za vsako gospodinjstvo.

Električno ogrevanje, zemeljski plin, paleti ali kurilno olje so dražji način ogrevanje sanitarne vode. Predstavljajo visok strošek, ki bi ga lahko gospodinjstvo lahko uporabilo v druge namene. Prav zato so toplotne črpalke za segrevanje sanitarne vode najbolj logična in varčna izbira pri segrevanju vode. Z njihovo pomočjo bodo prihranki pri stroških segrevanja vode več kot štirikrat višji.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je okolju prijazen način segrevanja, saj za več kot 62 odstotkov zmanjšuje emisije CO2. Slednje je podatek, ki je pomemben že zdaj, v naslednjih letih pa bo še bolj pomemben in nujen. Z uporabo toplotne črpalke za segrevanje sanitarne vode pa pridobimo tudi element, ki bo hkrati poskrbel tudi za hlajenje kleti, shrambe in manjših prostorov s svojim delovanjem.

Investicija v toplotno črpalko se povrne že v nekaj letih, vredno pa je omeniti, da gre za naložbo, ki je nižja od naložbe v sončne kolektorje.

Poleg tega so tudi namestitev, vzdrževanje in morebitna popravila veliko bolj enostavni. Toplotna črpalka za sanitarno vodo omogoča uporabo preko celotnega leta ali priključitev na obstoječi ogrevalni kotel. Med najbolj priljubljene možnosti kombiniranja toplotne črpalke za sanitarno vodo spada tista s pečjo na drva, ki je v vročih mesecih ni vredno kuriti.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo bo ustvarila vse potrebne pogoje za prijetno, brezskrbno, varčno in okolju prijazno bivanje. Zaradi svojih visokih prihrankov, hitro vračljive investicije, vsestranskosti uporabe in enostavnosti uporabe ter montaže, so črpalke za segrevanje sanitarne vode najboljša izbira. Vse to je mogoče dobiti s Kronotermovimi toplotnimi črpalkami za sanitarno vodo, ki so opremljene z najsodobnejšo tehnologijo in že leta navdušujejo svoje uporabnike.