POCENI KARTUŠE

V velikih podjetjih in ustanovah so potrebe po tisku dokumentov zelo velike. Pri tem je pomembno, da je tisk čim bolj poceni. Cene kartuš na trgih so lahko tako visoke, da se nekateri ljudje raje odločajo za nakup novih tiskalnikov s priloženimi kartušami. Na spletu najdemo kar nekaj ponudnikov, ki prodajajo kartuše po občutno nižjih cenah kot v klasičnih trgovinah.

Poceni kartuše močno znižajo stroške tiskanja. Izbiramo med originalnimi kartušami in med t.i. ponaredki. Ponaredki so kartuše, ki jih ni napolnil proizvajalec. Načeloma naj bi bila barva nekoliko slabša kot pri originalu, take kartuše pa tudi niso zagotovilo za varnost naše naprave. Še cenejša varianta je ta, da kupimo komplet za polnjenje kartuš in jih tako sami napolnimo.

Tako ni potrebno vedno zavreči praznih kartuš, kar je še posebej dobrodošlo, ker kartuše spadajo med nevarne odpadke. Vseeno je najbolje, da kupimo originale, saj si tako prihranimo s skrbmi. Za čim nižjo ceno preglejmo ponudbo kartuš na spletu. S pametnim nakupom lahko privarčujemo tudi do 40%. Tiskanje fotografije, ki smo jo posneli na dopustu, zahteva veliko barve. Kaj pa, če želimo natisniti več deset fotografij? Potem si lahko predstavljamo, koliko barve potrebujemo zanje, zato si z cenovno ugodnimi kartušami znižamo stroške tiskanja in privarčujmo veliko denarja.